Comert exterior - plati realizate in siguranta cu garantare solida

Descriere Eveniment

In cadrul cursului vor fi prezentate instrumente de plata si incasari valutare, alternative pentru modalitati de plata folosite in tranzactiile valutare, modalitati de garantare a platilor. Vom prezenta si instrumentele si documentele care permit derularea tranzactiilor de comert exterior, in conditii de siguranta si rapiditate.

De asemenea, vom discuta despre scrisoarea de garantie bancara, care poate fi definita in linii generale drept o obligatie irevocabila a unei banci de a plati o anumita suma de bani, in cazul neindeplinirii sau indeplinirii defectuoase a conditiilor contractuale de catre ordonatorul scrisorii.

Este important de mentionat ca garantia este un accesoriu independent al contractului comercial, iar limbajul utilizat in textul garantiei este unul specific si foarte important. Avand in vedere ca Scrisorile de Garantie sunt din ce in ce mai frecvent utilizate, atat in comertul international, cat si in cel intern, multi antreprenori sunt pusi in situatia in care trebuie sa emita sau sa accepte Scrisori de Garantie. Scopul acestui seminar este tocmai furnizarea informatiilor necesare pentru utilizarea garantiilor in conditiile favorabile pentru partile implicate.

Agenda eveniment:

12:00 – 12:30 Inregistrare participanti
12:30 – 14:45 Prima parte
14:45 – 15:00 Pauza
15:00 – 17:00 Partea a doua

Evenimentul va fi sustinut de catre Victoria Bobeico, SRM Trade Financial Sales Banca Transilvania, Expert CIR

Speakeri

Victoria Bobeico Banca Transilvania

Distribuie evenimentul tuturor prietenilor tai

Folosim cookies deoarece ne dorim sa iti oferim cea mai buna experienta online pe site-ul BTClub. Informatiile culese prin intermediul cookie-urilor sunt anonime, insa fara acestea, experienta ta online pe site-ul nostru ar fi semnificativ mai slaba. Navigarea siteului inseamna ca esti de acord cu Politica de confidentialitate.