Factoringul - Modalitate alternativa de finantare

Descriere Eveniment

In contextul economic care caracterizeaza Romania in acest moment, solicitarea de termene de plata din ce in ce mai mari de catre cumparatori reprezinta un fapt obisnuit. Furnizorii de produse si servicii care reusesc sa vina in intampinarea acestei nevoi prin oferirea de termene de plata de 30, 60, 90 sau chiar 180 zile pentru livrari sau prestari de servicii vor avea succes in afaceri cel putin din doua motive: cresterea volumului de vanzari si/sau cresterea pretului de vanzare.

Intrebarile la care vom incerca sa raspundem sunt:

  • Cum vor reusi furnizorii sa rezolve probleme de lichiditate (cash-flow) generate de incasarea contravalorii bunurilor sau prestarii de servicii la termen?
  • Cu ce vor plati furnizorii propriile lor achizitii daca nu vor obtine aceleasi termene de plata? 

Factoring-ul pare cea mai rapida si eficienta solutie de finantare pentru problemele de cash-flow generate de cresterea termenelor de plata. Nu numai ca acest produs ofera finantare fara garantii materiale, dar poate oferi in acelasi timp si servicii de evidenta a creantelor pentru fiecare debitor (cumparator) in parte cat si acoperirea riscului de neplata al debitorilor (cumparatorilor).

Ne-am propus in acest seminar sa prezentam modalitatea de functionare a operatiunilor de factoring, cui se adreseaza acest produs financiar, precum si avantajele utilizarii lui, cu exemplificarea unui caz concret.

Locatie:

  • Cluj-Napoca, 28 aprilie 2015

Cui se adreseaza:

  • Directori generali
  • Actionari / Asociati
  • Persoane cu putere de decizie intr-o firma

Acest eveniment este sustinut de:

  • Elisa Rusu, Director Departament Factoring, Banca Transilvania
  • Stefan Ceapa, Senior Relationship Manager, Departament Factoring, Banca Transilvania

Folosim cookies deoarece ne dorim sa iti oferim cea mai buna experienta online pe site-ul BTClub. Informatiile culese prin intermediul cookie-urilor sunt anonime, insa fara acestea, experienta ta online pe site-ul nostru ar fi semnificativ mai slaba. Navigarea siteului inseamna ca esti de acord cu Politica de confidentialitate.