Managementul ciclului de proiect

Descriere Eveniment

Scopul acestui seminar este sa ofere managerilor – antreprenori si adjunctii lor – un cadru inteligibil, pe parcursul unui training de 8 ore, care sa le permita o abordare coerenta a managementului ciclului de proiect. Proiectele se realizeaza intr-o succesiune de etape, pornind in cazul nostru de la un document strategic de dezvoltare, din care se desprinde ideea de proiect intr-un domeniu specificat, care ulterior este formulata, implementata si in final evaluata, in scopul de a crea bazele realizarii unor actiuni viitoare de dezvoltare.

 

 

Vom prezenta in derularea lor normala cele 6 faze ale proiectului:

 

- programarea

- identificarea

- formularea

- finantarea

- implementarea

- evaluarea

Vor fi explicate prioritar principiilor cheie ale managementului ciclului de proiect si cadrului logic.

Cadrul logic, ca instrument de abordare a unui proces/program, a fost imaginat in anii ’70, ajungind in prezent sa fie folosit pe scara larga de numeroase institutii si organizatii la nivel mondial si european.

Metoda prezinta rezultatele analizei unor probleme- numite si situatii problematice – astfel incit din aceasta sa reiasa, intr-o maniera sistematica si logica, obiectivele proiectului sau programului. Maniera de abordare reflecta relatia cauza-efect pentru diferitele nivele ale obiectivelor, idenitifica modul in care se verifica realizarea acestora si situatiile care pot influenta succesul proiectului sau programului. Rezultatele analizei sunt sintetizate intr-o matrice care prezinta cele mai importante aspecte ale unui proiect sau program intr-un format logic, denumit si Matricea Logica.

Prezentarea detaliata si exemplificari practice ale utilizarii cadrului logic la dezvoltarea planurilor de activitati si resurse, precum si la planificarea interventiilor complexe vizind interconectarea matricilor logice vor constitui obiectul principal al unei sesiuni viitoare.

Folosim cookies deoarece ne dorim sa iti oferim cea mai buna experienta online pe site-ul BTClub. Informatiile culese prin intermediul cookie-urilor sunt anonime, insa fara acestea, experienta ta online pe site-ul nostru ar fi semnificativ mai slaba. Navigarea siteului inseamna ca esti de acord cu Politica de confidentialitate.