Modalitati de selectie eficienta a angajatilor

Descriere Eveniment

Scopul acestui seminar este sa ofere managerilor o mai buna intelegere asupra proceselor de recrutare si selectie a angajatilor, impartasindu-le in acelasi timp tehnici si instrumente utile in astfel de procese.

 

 

“Nu mai exista oameni cu experienta in domeniul X”, “Nu mai gasesc oameni de calitate”, “Au trecut 3 luni de cand caut un om pe pozitia Y”, “Nu mai gasesti angajati loiali” – stim, sunt numai cateva dintre problemele actuale ale angajatorilor din Romania. Si nu sunt false probleme. Dar sunt probleme ce pot fi depasite atunci cand alegem strategia potrivita de recrutare.

 

Vom aborda etapizat acest proces, oprindu-ne asupra unor teme de interes major:

  • pregatirea unui proces de recrutare si selectie: analiza nevoilor interne, stabilirea asteptarilor legate de activitatea viitorului angajat, realizarea unui job description si a unui profil al candidatului dorit, stabilirea timpilor in acest proces, delegarea persoanelor responsabile in acest proces si a bugetelor alocate;
  • surse: ce surse folosim intr-un proces de recrutare, cum le adaptam, cum evaluam costurile implicate;
  • selectia aplicatiilor: ce criterii intra in joc in prima selectie a CV-urilor? Cum ajungem sa stabilim pe cine invitam la interviu?
  • pregatirea interviului: adecvarea spatiului, stabilirea timpilor pentru fiecare discutie, stabilirea ghidului de interviu;
  • desfasurarea interviului: tehnici folosite, ascultare si analiza, tipuri de intrebari;
  • pregatirea deciziei de angajare: redactarea concluziilor, compararea candidatilor;
  • redactarea ofertei si transmiterea acesteia catre candidat;
  • ce urmeaza dupa confirmarea angajarii persoanei dorite.

Prezentarea detaliata, cu exemple practice si studii de caz pentru fiecare etapa sau tehnica in parte va face obiectul unei sesiuni viitoare, mai ample.

Folosim cookies deoarece ne dorim sa iti oferim cea mai buna experienta online pe site-ul BTClub. Informatiile culese prin intermediul cookie-urilor sunt anonime, insa fara acestea, experienta ta online pe site-ul nostru ar fi semnificativ mai slaba. Navigarea siteului inseamna ca esti de acord cu Politica de confidentialitate.