Prevenirea, gestionarea si solutionarea disputelor cu parteneri comerciali si autoritati de control_Cluj-Napoca

Descriere Eveniment

Disputele cu partenerii comerciali sau autoritatile de control pot fi evenimente disruptive pentru desfasurarea oricarei afaceri, intrucat gestionarea lor poate duce la consumarea unor resurse mari pentru partile implicate si se pot solda cu amenzi substantiale (uneori aplicate la cifra de afaceri), sarcini fiscale suplimentare si, nu in ultimul rand, consecinte comerciale grave (rezilieri de contracte, plata de despagubiri sau riscuri reputationale).

Totodată, utilizarea corecta a mecanismelor de solutionare a disputelor poate aduce beneficii importante, pentru ca prin acestea se pot preveni sau combate abuzuri ale autoritatilor si ale partenerilor comerciali, dar se si pot salva relatii contractuale.

BT Club in colaborare cu Deloitte si SCA Reff & Asociatii organizeaza un eveniment ce trateaza principalele tipuri de dispute de natura comerciala, fiscala si administrativa, precum si principalele mecanisme de solutionare ale acestora pe care antreprenorii sau managementul unei companii ar trebui sa le aiba in vedere.

Pe parcursul celor 4 ore, se vor aborda urmatoarele subiecte:

  • Managementul conflictelor cu partenerii contractuali - Principalele coordonate de avut in vedere cu privire la o situatie potential litigioasa, proceduri judiciare speciale ce pot fi folosite, executarea hotararilor judecatoresti si importanta preconstituirii probatoriului;
  • Insolventa - risc sau remediu -  Prevenirea si gestionarea riscurilor asociate intrarii in insolventa, reorganizarea si falimentul, interactiunea cu partenerii in insolventa;
  • Gestionarea controalelor efectuate de autoritati si contestarea sanctiunilor aplicate de acestea - Identificarea autoritatilor relevante pentru o afacere, cunoasterea riscurilor incidente, precum si evitarea sau contestarea sanctiunilor;
  • Interactiunea cu autoritatile fiscale - Principalele riscuri de natura fiscala; inspectia fiscala; controalele inopinate si controalele antifrauda; contestatiile si medierea fiscala.

Evenimentul este gratuit, insa pentru participare este necesara inscrierea.


Despre invitati

Cristi Secrieru este partener in echipa Reff & Asociatii si asista clienti in primul rand in cadrul practicii de Litigii. Cu mai mult de 14 ani de experienta in litigii si arbitraj, si-a dezvoltat o vasta expertiza in domeniul fiscal si al administratiei publice, asistand insa clientii si in anumite proceduri de achizitii publice sau in litigii comerciale.In contextul diversificarii si al interactiunii sporite cu autoritatile publice, cu implicatii complexe in viața entitatilor private, Cristi a asistat cu succes o serie de actori importanti dintr-o gama larga de industrii, cum ar fi industria energetica, a petrolului si a gazelor, precum si in industria comerțului cu amanuntul si cu ridicata. Este o prezenta constanta la evenimentele din domeniul fiscalitatii, participand ca lector la numeroase seminarii si conferinte pe teme de interes in acest domeniu.

Florentina Munteanu este partenerul coordonator al ariei de practica de insolventa in cadrul Reff & Asociații si este avocat cu o experienta de peste 16 ani. Specializata in aspecte de insolventa, are o experienta semnificativa in domeniu, fiind implicata in tranzactii complexe in insolventa. Pe langa asistenta uzuala de zi cu zi acordata creditorilor in cadrul procedurilor de insolventa ale debitorilor acestora, Florentina a asistat clienti aflati in risc iminent de insolventa sau impotriva carora creditorii cereau deschiderea procedurii insolventei, in achizițtonarea de creante cu scopul preluarii imobilelor asupra carora erau constituite garantii, insa si in cadrul proceselor de due diligence in ceea ce priveste derularea procedurilor de insolventa.

Mihnea Galgotiu este avocat senior coordonator in cadrul practicii de litigii a firmei de avocatura Reff & Asociații. Pe parcursul a peste 10 ani de experienta in dreptul afacerilor, dobandita in mai multe firme de avocatura romanesti reputate, dupa absolvirea summa cum laude a celei mai prestigioase facultati de drept din Romania, Mihnea a coordonat cu succes proiecte complexe de litigii in materii precum antitrust, energie, telecomunicatii, mass-media, dispute administrative si constituționale, proiecte imobiliare, constructii, privatizare, IP, cazuri de munca sau sport. De asemenea, a gestionat practic toate tipurile de proiecte de recuperare a datoriilor, de la executari silite pana la cazuri de insolventa. Mihnea este, de asemenea, este un colaborator constant cu articole la publicatii juridice si de afaceri.

Ovidiu Balaceanu este avocat coordonator senior in cadrul Reff & Asociații SCA si asista clientii in domeniul dreptului mediului, conformarii cu reglementari din alte domenii conexe (in principal, siguranta la incendiu, siguranta utilizarii echipamentelor, siguranta alimentelor) si protectia consumatorilor. Experienta de peste 12 ani a lui Ovidiu in domeniul dreptului mediului acopera aspecte precum analiza conformarii operatorilor din diverse industrii si propunerea de actiuni de remediere si limitare a riscurilor, proceduri de emitere a actelor de reglementare, gestiunea deseurilor, regimul emisiilor industriale si ale substante periculoase, gestiunea deseurilor si regimul investigării si remedierii contaminarii. De asemenea, Ovidiu asista clientii in pregatirea si in desfasurarea controalelor autoritatilor de mediu si colaboreaza cu echipa de litigii in cauzele care au componenta de mediu, in particular in legatura cu contestarea sanctiunilor aplicate de Garda Nationala de Mediu si a deciziilor Administratiei Fondului pentru Mediu.

Bogdan Marculet a asistat si reprezentat cu succes clientii in fata instantelor de judecata in litigii de contencios administrativ, de munca, in materia proprietatii imobiliare, a proiectelor de infrastructura, a protectiei consumatorului, precum si in multiple dosare de arbitraj in fata Camerei de Comert Internationale si a Centrului International pentru Reglementarea Diferentelor referitoare la Investitii. Bogdan contribuie in mod activ la publicatiile juridice de specialitate, articolele sale tratand subiecte de drept fiscal, procedura civila, arbitraj international si energie. Bogdan este un colaborator constant la publicatiile juridice de specialitate, scriind pe numeroase teme in domeniul dreptului fiscal, dreptului procedural, arbitrajului international și energiei.

Catalina Stroe are o experienta solida in oferirea de consultanta atat pentru industria bancara, cat si nebancara si este specializata in prevenirea spalarii banilor, a actelor de terorism si a fraudei, precum si prevenirea coruptiei. In calitate de expert in prevenirea spalarii banilor si a actelor de terorism, Catalina a facut parte din echipa Ministrului Justitiei responsabila cu reforma in domeniul combaterii spalarii banilor si a actelor de terorism (modificarea legislatiei nationale, coordonarea autoritatilor nationale cu atributii in domeniu, asistenta tehnica în misiunile de peer review, etc.) si a activat ca evaluator legal pentru Moneyval. Ca avocat, a participat la elaborarea de strategii de prevenire a infractiunilor de criminalitate economica si oferirea de solutii personalizate (prin tratarea riscurilor penale potentiale si reducerea acestora inaintea inceperii unei investigatii oficiale) si a fost implicată in asistenta si reprezentarea unor importante companii si persoane private in cadrul unor dosare penale, ca parte a unor echipe ce au gestionat proceduri complexe penale, fiscale, administrative si civile.

Mihaela Iacob este Manager Senior specializat in taxare directa in cadrul Deloitte Romania. Mihaela are peste 12 ani de experienta in fiscalitate, lucrand atat in firme de consultanta, cat si in multinationale din industrie. A petrecut multi ani in companii din BIG 4, gestionand proiecte de structurare internationala, preturi de transfer, revizii fiscale etc., acumuland cunostinte in mai multe arii de fiscalitate. Ulterior, a ocupat pozitia de Tax Manager la gigantul telecom Vodafone, unde a participat direct la implementarea unor proiecte foarte interesante, cum ar fi scheme de ajutor de stat, solutii fiscale individuale anticipate, tranzactii de fuziuni si achizitii, migrare de business cstre alte societati si implementare de software contabil. Mihaela a gestionat o multitudine de spete fiscale pentru clienti din domeniile IT, retail si imobiliar precum si de gestionarea echipei si a bugetelor.

Olguta Lazar este avocat senior coordonator in cadrul practicii de litigii a firmei de avocatura Reff & Asociatii, din Cluj. Pe parcursul celor 17 ani de experienta profesionala, dintre care mai bine de 8 ani dobanditi intr-o firma de avocatura reputata din Romania, ca parte a echipei sale situate in Cluj-Napoca, a fost implicata si a coordonat proiecte de litigii din industrii precum drept comercial si al societatilor, drept imobiliar, proceduri de insolventa, legislatia consumatorilor si dreptul muncii, precum si pe aspecte fiscale si administrative. De asemenea, in activitatea sa profesionala Olguta a elaborat un numar semnificativ de rapoarte juridice, a acordat asistenta in probleme diverse din sfera dreptului societar, dreptului muncii si civil, procedurilor de insolventa si a coordonat proiecte constand in realizarea analizelor de tip due diligence in domeniul imobiliar si corporativ.

Locatii ale evenimentului

Speakeri

Cristi Secrieru Cristi este partener in echipa Reff & Asociatii si asista clientii in cadrul practicii de Litigii. Cu mai mult de 14 ani de experienta in litigii si arbitraj, si-a dezvoltat o vasta expertiza in domeniul fiscal si al administratiei publice.
Florentina Munteanu Florentina este partenerul coordonator al ariei de practica de insolventa in cadrul Reff & Asociatii si este avocat cu o experienta de peste 16 ani.
Mihnea Galgotiu-Sararu Cu o experienta de peste 10 ani in dreptul afacerilor, Mihnea este avocat senior coordonator in cadrul practicii de litigii a firmei de avocatura Reff & Asociatii.
Ovidiu Balaceanu Ovidiu este avocat coordonator senior in cadrul Reff & Asociații SCA si asista clientii in domeniul dreptului mediului, conformarii cu reglementari din alte domenii conexe, avand peste 12 ani de experienta.
Mihaela Iacob Mihaela este Manager Senior specializat in taxare directa in cadrul Deloitte Romania. Mihaela are peste 12 ani de experienta in fiscalitate, lucrand atat in firme de consultanta, cat si in multinationale din industrie.
Bogdan Marculet Bogdan a asistat si reprezentat cu succes clientii in fata instantelor de judecata in litigii de contencios administrativ, de munca, in materia proprietatii imobiliare, a protecției consumatorului si alte situatii de natura juridica.
Catalina Stroe Catalina are o experienta solida in oferirea de consultanta atat pentru industria bancara, cat si nebancara si este specializata in prevenirea spalarii banilor, a actelor de terorism si a fraudei, precum si prevenirea coruptiei.
Olguta Lazar Avocat senior coordonator în cadrul practicii de litigii a firmei de avocatură Reff & Asociații, din Cluj.

Distribuie evenimentul tuturor prietenilor tai