Webinar - Economia României post pandemie și perspective pe termen mediu

Descriere Eveniment

BT Club si Banca Transilvania va invita la un webinar dedicat clientilor BT, sustinut de dr. Andrei Radulescu, Director Analiza Macroeconomica BT,  in cadrul caruia se vor discuta aspecte macro-financiare mondiale, europene și interne, axate pe impactul incidentei pandemiei și perspectivele de evolutie pe termen mediu.
 
Ajustarea indusa de pandemie reprezinta o oportunitate istorica pentru Romania, o economie care a inregistrat deficit comercial pe parcursul a trei decenii si care se confrunta in acest moment cu un nivel redus de digitalizare si cu o infrastructura critica ramasa in urma.
 
Acum este momentul cel mai bun pentru accelerarea investitiilor (inteligente si eficiente), intensificarea procesului de digitalizare, modernizarea infrastructurii critice, echilibrarea comportamentului economic, redescoperirea Romaniei (directionarea cererii spre bunurile si serviciile realizate in Romania) si startul tranzitiei de la cantitate la calitate.
 
In cadrul webinarului, cu o durata de o ora si jumatate, dr. Andrei Radulescu va discuta despre urmatoarele subiecte:
  • Cum arata economia europeana dupa incidenta crizei sanitare?
  • Este posibil sa asistam la valul 2 al pandemiei?
  • Programe pentru redresarea economica in tarile europene - comparatii;
  • Piata fortei de munca, sa ne asteptam la cresteri majore ale ratei somajului?
  • Spre o noua ordine mondiala – contextul geo-politic mondial și implicatii economice;
  • Scenariul macroeconomic pe termen mediu;
  • Ce industrii sufera si ce domenii au fost castigatoare in aceasta perioada;
  • Ce exprima evolutiile recente din sfera pietei de capital?

 

Webinarul este gratuit.


Andrei Radulescu este doctor in economie, cu specializari post-universitare in macroeconomie internationala si europeana. Dupa ce a absolvit Academia de Studii Economice din Bucuresti, in 2001, Andrei a finalizat cu succes Masteratul Stiintific in Economie la Universitatea din Porto (Portugalia), un doctorat in economie internationala in cadrul Academiei de Studii Economice si post-doctorat in economie la Academia Romana (Programul Cercetatorilor de Elita in Economie), cel mai inalt forum stiintific din Romania.

Are o vasta experienta in analiza, modelare, prognoza macroeconomica si financiara atat in Romania, cat si in Portugalia. Andrei si-a inceput cariera in Corporate Finance la Banco Portugues de Investimento. Ulterior, a realizat cercetari si prognoze macroeconomice pentru Fondul de Securitate Sociala portughez (Fondul de Pensii al Portugaliei), cel mai mare fond de investitii din Portugalia. In Romania, Andrei a lucrat timp de sapte ani ca analist fundamental si macroeconomist pe piata de capital. Incepand cu anul 2014 este economistul-sef al Bancii Transilvania (prima institutie de creditare din Romania) si cercetator stiintific III la Institutul pentru Economie Mondiala din cadrul Academiei Romane. Andrei preda si la nivel de masterat, in ultimii ani colaborand cu Academia de Studii Economice, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative și Universitatea Babes Bolyai. Andrei este o prezenta constanta la Conferintele internationale pe teme macro-financiare si in mass-media internationale si interne, inclusiv Bloomberg.

Andrei este autorul cartii "Marea Recesiune: de la economia mondiala la economia nationala" si a publicat articole in peste 10 tari, a sustinut prezentari la peste 40 de conferințe in aproximativ 20 de tari, iar anul acesta coordoneaza 2 proiecte de cercetare ale Academiei Romane, unul privind dezvoltarea pietei de capital si altul pe economia Romaniei. Reprezentant al generației Erasmus în 2001, anul trecut a participat și în cadrul Confucius Young Leaders la Beijing, program guvernamental organizat la Central University of Finance and Economics (CUFE), Universitatea numarul 1 din China.

Andrei este economistul care a descoperit in 2014 ca Romania a intrat in recesiune.

Speakeri

Andrei Radulescu Banca Transilvania Director Analiza Macroeconomica in cadrul Bancii Transilvania si, incepand cu 2014, este economistul-sef al aceleasi institutii