Politica Fundatiei Clubul Intreprinzatorului Roman – BT Club privind prelucrarea si protectia datelor cu caracter personal pe website-ul www.btclub.ro


La BT Club ne preocupam constant ca datele cu caracter personal ale tuturor persoanelor cu care interactionam - fie la evenimentele noastre, fie in mediul online (membri, vizitatori, colaboratori si nu numai) - sa fie prelucrate in conformitate deplina cu dispozitiile legale aplicabile si cu cele mai inalte standarde de securitate si confidentialitate.

In cele ce urmeaza iti prezentam politica noastra in acest domeniu foarte important pentru orice persoana fizica, aplicabila website-ului nostru www.btclub.ro (denumit in continuare “website-ul”), pe care ne angajam sa o revizuim la anumite intervale de timp, in vederea imbunatatirii ei continue.

Pentru a fi mereu la curent cu prevederile versiunii actualizate ale acestei politici, te rugam sa vizitezi website-ul din cand in cand si sa o revezi.

Iti vom explica in prezenta politica ce date cu caracter personal colectam de la persoanele care viziteaza website-ul nostru, in ce scopuri dorim sa le utilizam, in ce conditii putem sa le transferam, catre cine si in ce fel asiguram securitatea lor. Daca ai orice fel de intrebari legate de aceasta politica, poti sa ne scrii la imm@btclub.ro sau ne trimiti sesizarea ta prin posta la adresa din Cluj-Napoca, str. G. Baritiu, nr. 8, judetul Cluj.

Cine este BT Club?


“BT Club” este FUNDATIA CLUBUL INTREPRINZATORULUI ROMAN, persoana juridica romana cu sediul social în Cluj-Napoca, str. G. Baritiu, nr. 8, Cluj, inscrisa in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor de pe langa Judecatoria Cluj sub nr. 967/B/2007, cod de identificare fiscala 21387261, având prelucrarea de date cu caracter personal notificată şi înscrisă în Registrul de evidenţă a operatorilor de date cu caracter personal cu numarul 16755.

Pagina noastra oficiala de internet este www.btclub.ro.

Membrii fondatori ai Fundatiei Clubul Intreprinzatorului Roman sunt Banca Transilvania SA, BT Leasing Transilvania IFN SA, BT Securities SA/BT Capital Partners SA, BT Asset Management SAI SA, BT Direct IFN SA. BT este societatea mama a Grupului Financiar Banca Transilvania, care cuprinde entitatile subsidiare ale Bancii despre care regasisti informatii pe website-ul www.bancatransilvania.ro, la sectiunea GRUPUL FINANCIAR BT.

In ce modalitati colectam date cu caracter personal pe website?


Pe website-ul nostru colectam date cu caracter personal atunci cand acestea sunt inregistrate voluntar de persoanele fizice vizitatoare in diverse sectiuni ale acestuia in scopul de:

  • a se inscrie in BT Club, pentru a dobandi, in mod gratuit, calitatea de membru;
  • a se inscrie la evenimentele organizate de catre BT Club (seminarii, workshopuri, intalniri, webinarii, prezentari), respectiv pentru a fi informat din timp cu privire la detaliile organizatorice (locatie, ora, data) si/sau modificarea acestora prin e-mail si/ sau mesaje SMS, dar si pentru a transmite confirmarea participarii la evenimentele pentru care fiecare persoana s-a inscris astfel incat in cazul in care cineva renunta la participarea la un eveniment cu numar limitat de locuri, sa oferim sansa de a participa altor persoane interesate care se inscriu pe lista de asteptare;
  • a beneficia de informatii suplimentare care nu se regasesc pe website si pe care le transmitem prin e-mail sau mesaje SMS – de exemplu dar fara a se limita la informatii de natura tehnica pentru accesare evenimente, astfel incat experienta evenimentului sa nu fie perturbata de disfunctionalitati de natura tehnica;
  • a beneficia si a avea acces la diferite produse si servicii pe care le oferim in cadrul website-ului, precum dar fara a se limita la ofertele pentru membrii BT Club in conditii standard sau promotionale (de exemplu: reduceri la evenimente organizate de parteneri ai BT Club) etc.
  • a primi de la BT Club mesaje cu privire la evenimentele viitoare, organizate de catre BT Club pentru membri sau, dupa caz, noile oferte de servicii dedicate acestora (marketing direct), prin intermediul unui newsletter/apel telefonic / mesaj SMS, in functie de alegerea persoanei in cauza.

In cadrul vizitelor pe website-ul nostru este posibil sa colectam adresa IP si/sau informatii despre paginile accesate si momentul accesarii, cu ajutorul aplicatiei Google Analytics si a cookie-urilor. Pentru detalii despre aceste aspecte si despre modalitatile in care poti sa lansezi sau sa blochezi cookie-urile, te rugam sa consulti politica de utilizare a cookie-urilor website-ului.

Ce date cu caracter personal colectam de la cei care se inregistreaza pe website?


In cazul in care o persoana se inregistreaza in diverse sectiuni ale website-ului in scopul de a beneficia de anumite servicii pe care le oferim pe acest website, ii vom solicita datele cu caracter personal strict necesare pentru a putea informa clientul cu privire la evenimentul organizat de BT Club de care este interesat, respectiv pentru a-i comunica detalii suplimentare cu privire la acesta, pentru a confirma participarea la eveniment, sau pentru a avea posibilitatea de a-l informa despre evenimentele similare viitoare (in cazul in care persoana fizica doreste acest lucru), ori pentru a-i facilita accesul la /a-i furniza un produs/serviciu de care este interesat.

In general, aceste date sunt numele si prenumele, judetul, adresa de e-mail si/sau numarul de telefon. Dupa caz, la aceste date s-ar putea adauga localitatea in cazul in care persoana este interesata de anumite evenimente care au loc in mai multe locatii.

BT Club nu va colecta si nu va stoca datele cu caracter personal ale celor care le-au completat pe website in diverse sectiuni in vederea prestarii/furnizarii unui serviciu oferit in mediul online, daca nu au finalizat inregistrarea lor prin exprimarea acordului neechivoc ca acestea sa fie prelucrate de BT Club. In aceasta situatie serviciul se va considera ca nu a fost solicitat si nu va putea fi prestat de BT Club.

Daca o persoana isi inregistreaza datele si isi exprima acordul neechivoc pentru folosirea lor in scop de marketing direct, se vor prelucra doar numele si prenumele, judetul, adresa de e-mail si/sau numarul de telefon.

In ce scopuri prelucram datele inregistrate de persoanele vizitatoare pe website?


Datele pe care persoanele le inregistreaza pe website sunt utilizate doar in scopurile determinate in care ele au fost introduse si pentru care a fost consimtita prelucrarea lor (ex. pentru participarea la webinarii sau la evenimentele de tip seminarii, workshop-uri, prezentari, evenimente de networking, pentru receptionarea mesajelor de marketing direct) sau in alte scopuri permise conform prevederilor in vigoare in materia prelucrarii si protectiei datelor cu caracter personal.

Consimtamantul acordat pe website pentru prelucrarea datelor cu caracter personal este punctual pe eveniment si va fi folosit de BT Club doar pentru a transmite informatii strict legate de evenimentul pentru care fiecare persoana fizica s-a inscris. Daca consimtamantul a fost acordat in vederea transmiterii unor mesaje despre evenimente similare viitoare, acesta poate fi retras in orice moment in oricare dintre urmatoarele modalitati:

  • prin accesarea link-ului de “dezabonare” inclus in fiecare newsletter,
  • prin transmiterea unui mesaj la adresa de e-mail imm@btclub.ro

Datele solicitate vor fi prelucrate de BT Club doar pentru perioada necesara in vederea prestarii serviciilor pentru care persoana vizitatoare a optat.

Daca persoanele vizitatoare au consimtit ca datele lor sa fie prelucrate si in vederea contactarii lor in legatura cu evenimente viitoare, datele acestora vor fi pastrate pe o perioada de 3 ani, cu exceptia cazului in care, in acest interval, persoanele nu au solicitat stoparea prelucrarii datelor in unul sau mai multe dintre aceste scopuri.

Ce trebuie sa aiba in vedere persoanele vizitatoare ale website-ului care nu au implinit varsta de 18 ani?


BT Club se adreseaza, in primul rand, persoanelor care au implinit 18 ani. Protejarea vietii private online a minorilor este deosebit de importanta pentru BT Club. Te rugam sa nu completezi datele tale cu caracter personal in cuprinsul sectiunilor website-ului daca esti minor si nu ai acordul parintilor/reprezentantilor tai legali in acest sens.

Cine mai are acces la datele cu caracter personal ale persoanelor care viziteaza website-ul?


Garantam ca BT Club nu va vinde datele cu caracter personal pe care le-a colectat de la persoanele vizitatoare ale website-ului.

De asemenea, BT Club nu va permite accesul la aceste date decat tertelor persoane care au nevoie sa le cunoasca in vederea prestarii serviciilor pentru care persoanele vizitatoare si-au dat acordul.

In acest sens, aducem la cunostinta persoanele vizitatoare care si-au dat acordul pentru a primi Newslettere cu privire la evenimentele pentru care s-au inscris prin intermediul website-ului www.btclub.ro, ca aceste mesaje vor fi transmise de BT Club utilizand serviciile unei companii de servicii de e-mail:
Mailchimp] www.mailchimp.com Adresa: The Rocket Science Group, LLC 675 Ponce de Leon Ave NE Suite 5000 Atlanta, GA 30308 USA Contact: https://mailchimp.com/contact/

In cazul in care nu doriti ca datele dumneavoastra sa fie furnizate platformei Mailchimp in vederea transmiterii newsletter-ului www.btclub.ro, va rugam sa nu va abonati la acesta.

Atragem atentia persoanelor vizitatoare ca website-ul www.btclub.ro poate conţine link-uri către site-uri a căror politică de confidenţialitate /de prelucrare a datelor cu caracter personal este diferită de a noastră.

Dacă trimiteti date cu caracter personal către oricare dintre aceste site-uri, informaţiile dumneavoastra cad sub incidenţa declaraţiei lor de confidenţialitate /de prelucrare a datelor cu caracter personal.

Politica de prelucrare si protectie a datelor cu caracter personal a website-ului www.btclub.ro nu se aplică informaţiilor pe care le trimiteti pe acele site-uri. Va încurajăm să cititi cu atenţie politica de confidenţialitate a oricărui website pe care îl vizitati.

Website-ul www.btclub.ro poate oferi uneori conţinut de tipul concursuri sau promoţii care sunt sponsorizate sau realizate în parteneriat cu terţe părţi identificabile. În virtutea acestor relaţii, terţele părţi pot obţine informaţii personale de identificare pe care vizitatorii le oferă voluntar pentru a participa la activitatea acestui site. BT Club nu are control asupra modului în care aceste terţe părţi pot folosi informaţiile respective.

Care sunt garantiile de securitate a datelor persoanelor vizitatoare pe care ni le asumam?


Am aplicat procedurile fizice, electronice şi manageriale necesare pentru prevenirea accesului neautorizat, menţinerea securităţii datelor şi folosirea corectă a informaţiilor stocate online. Pentru a-ţi asigura confidenţialitatea, vom urma paşii necesari pentru verificarea identităţii tale înainte de a-ţi acorda accesul sau a face corecţii.

Pentru protectia acestora vom lua cel puţin următoarele măsuri de siguranţă: acces limitat numai angajaţilor care au nevoie de aceste date pentru furnizarea serviciilor, acces la bazele de date pe baza de user şi parola, bazele de date vor fi stocate pe dispozitive protejate prin firewall, funcţia de printare va fi dezactivată pe toate dispozitivele de stocare, prelucrarea acestor date se va face doar de către o persoană responsabilă desemnată de către Fundatie, orice accesare, prelucrare fiind evidenţiată în log-urile dispozitivului de stocare.

Care sunt drepturile de care beneficiaza persoanele vizitatoare ale website-ului?


BT Club se obliga sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind prelucrarea si protectia datelor cu caracter personal sau a oricaror acte normative aplicabile in acest domeniu.

De asemenea, BT Club garanteaza ca persoanele vizitatoare ale website-ului beneficiaza de toate drepturile prevazute de Legea nr. 677/2001 privind protectia datelor cu caracter personal stocate: dreptul la informare (art.12), dreptul de acces la date (art.13), dreptul de interventie asupra datelor (art.14), dreptul de opozitie (art. 15), dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale(art.17) si dreptul de a se adresa justitiei (art.18).

  1. Dreptul de a fi informat:
    Inseamna dreptul persoanelor vizate de a primi de la BT Club informatii clare, transparente, scrise intr-un limbaj care sa fie usor de inteles, cu privire la felul in care BT Club utilizeaza datele cu caracter personal, precum si despre drepturile pe care le au. BT Club intelege sa isi indeplineasca aceasta obligatie de informare prin detaliile pe care le ofera in prezentul document, precum si prin alte note de informare inserate in cadrul formularelor si contractelor utilizate in activitatea sa.
  2. Dreptul de acces:
    Persoanele vizate au dreptul de acces la datele personale, respectiv sa obtina o confirmare a faptului ca BT Club prelucreaza sau nu datele lor cu character personal, precum si o copie a acestora, astfel incat sa aiba posibilitatea de a verifica daca ele sunt prelucrate de BT Club in conformitate cu prevederile legislatiei din acest domeniu.
  3. Dreptul la rectificare:
    Persoanele vizate au dreptul sa le fie corectate datele cu caracter personal, daca acestea se regasesc in evidentele BT Club in format eronat, daca sunt inexacte sau incomplete.
  4. Dreptul la stergerea datelor:
    Acest drept se mai numeste si “dreptul de a fi uitat”. In temeiul lui persoanele vizate pot solicita stergerea datelor lor cu caracter personal pe care BT Club le prelucreaza, in cazul in care nu mai exista temei pentru prelucrarea lor.
  5. Dreptul la restrictionarea prelucrarii:
    Persoanele vizate pot ca, in unele cazuri, sa opreasca utilizarea de catre BT Club a datelor care le privesc, pentru o anumita perioada de timp. Cand prelucrarea acestor date este restrictionata, datele cu caracter personal vor fi in continuare continuare pastrate in evidentele BT Club, dar nu vor mai fi folosite in aceasta perioada si vor fi marcate ca fiind restrictionate de la prelucrare.
  6. Dreptul la portabilitatea datelor:
    Persoanele vizate au dreptul să obtina de la BT Club, intr-un format care poate fi citit automat, datele pe care ni le-au furnizat sau pot sa ne solicite sa transmitem aceste date unui alt operator ales de ele
  7. Dreptul la opozitie:
    Persoanele vizate pot sa se opuna anumitor prelucrari ale datelor cu caracter personal ce le privesc, cum ar fi prelucrarii in scopul de a primi mesaje publicitare.
  8. Dreptul persoanelor vizate de a se adresa Autorității Naționale pentru Supravegherea Prelucrării Datelor cu Caracter Personal(ANSPDCP) și justiției.
    In baza acestui drept, persoanele vizate pot sa adreseze ANSPDCP sau instantelor de judecatat solicitari/petitii in legatura cu prelucrarea datelor lor personale de catre BT Club.

Modalitatile in care persoanele vizate isi pot exercita drepturile mentionate la punctele 2-7 de mai sus sunt prin transmiterea prin posta a unei cereri scrise la sediul BT Club din Mun. Cluj-Napoca, str. G Baritiu nr. 8, pe cale electronica la adresa de e-mail imm@btclub.ro sau prin intermediul platformei btclub.ro, sectiunea Acces date personale.



Revizuirea prezentei politici privind prelucrarea si protectia datelor cu caracter personal pe website-ul www.btclub.ro


Prezenta politica este revizuita in mod regulat pentru a garanta drepturile persoanelor vizitatoare si pentru a imbunatati modurile de prelucrare si protectie a datelor cu caracter personal prelucrate.

Versiunea actuala a politicii a fost revizuita la data de 20.05.2018.